Politiek

 

In de politiek komen de tegenstellingen in opvattingen en belangen van burgers tot uiting. De politiek wordt bedreven op verschillende niveaus van gemeenten en provincies. De landelijke politiek speelt zich vooral af in de Tweede Kamer. Binnen de politiek is een systeem van politieke partijen die elk voor de belangen van bepaalde groepen in de samenleving opkomen en bepaalde opvattingen verdedigen. In de landelijke politiek gaat het vaak om de verdeling van kennis, geld en macht. Natuurlijk gaat het politieke debat ook over andere zaken. Een ogenschijnlijk onbelangrijk onderwerp kan in de politiek opeens erg beladen worden. Het is niet ondenkbaar dat een politieke discussie over de wenselijkheid van het aantal keren dat een kortingscode Zalando mag worden gebruikt tot een heuse kabinetscrisis leidt. Een politicus is daardoor nooit zeker van zijn of haar baan. Wanneer een kabinet uitglijdt over een kortingscode Zalando is het woord aan de kiezer. Middels verkiezingen brengt de kiezer dan zijn of haar stem uit op een politicus en zo wordt bepaald wie daarna zitting in de Tweede Kamer mogen nemen.

Voorafgaand aan de landelijke verkiezingen lopen de politici zich hun naad uit de broek om voet aan de grond bij de kiezer te krijgen. In deze tijd van campagne voeren laten politici zich van een andere kant zien en doen ze beloftes om de gunst van de kiezer te winnen. Nu zoveel mensen hun schoenen middels een kortingscode van Zalando bestellen is het wachten op een politieke partij die belooft een wet in te voeren die erop toeziet dat een kortingscode Zalando onbeperkt mag worden gebruikt. Wie vaak schoenen bij Zalando bestelt moet zich dan niet meteen rijk rekenen. Het is erg onwaarschijnlijk dat één partij een meerderheid van de stemmen krijgt. Om een regering te vormen moeten meerdere partijen samenwerken. Daarom worden verkiezingsbeloftes vaak gebroken en eindigen zij dikwijls met een compromis. De belofte om een wet in te voeren waarmee kortingscodes van Zalando onbeperkt mogen worden gebruikt, kan dan eindigen met een compromis wat zou kunnen luiden dat alleen schoenen voor de linkervoet vaker met dezelfde kortingscode Zalando kunnen worden besteld. Natuurlijk gebeurt dat niet wanneer de rechtse partijen de verkiezingen winnen. Zij zullen de rechtervoet immers de voorkeur geven. Pas echt interessant wordt het wanneer de middenpartijen het winnen.

 

 

 

 

This entry was posted in Internet, Mode & verzorging, Winkelen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>