• Stelling »
  • Gebruik van smartphone in de tweede kamer

Gebruik van smartphone in de tweede kamer

Het gebruik van een smartphone in de tweede kamer is officieel taboe. Tijdens een zitting in de tweede kamer moeten alle ministers aanwezig zijn en beslissingen maken. Het gebruik van een smartphone wordt dan niet bepaald op prijs gesteld. Als dit ook ontdekt wordt moeten de ministers hun telefoon inleveren. De meeste tweede kamer leden zijn vaak wel voorzien van een smartphone. Ze gebruiken de smartphone om te twitteren of actief te zijn op social media. Toch moeten ze hun telefoon inleveren als ze tijdens een zitting te druk zijn met hun mobieltje.

Een telefoon inleveren dat willen de Kamerleden het liefste voorkomen. Ze zijn soms bang dat privé details naar buiten treden. Ze zullen dus ten alle tijden de smartphone gewoon uitzetten. Een telefoon inleveren staat dus meestal niet bij hun op het programma. Een tweede kamer heeft zo eigenlijk een beetje dezelfde regels als een school. Op school is het ook verboden om constant met je mobieltje te zitten. Als tweede kamerlid heb je natuurlijk een voorbeeldfunctie voor zowel jong als oud. Je mag dan natuurlijk niet het gene doen wat andere ook niet mogen. Het gebruik van een smartphone in de tweede kamer is dan ook al jaren taboe.

Een telefoon inleveren zal dus in de praktijk niet snel gebeuren. Je zal dus niet snel zien dat de minister president zijn smartphone inlevert. Ze zullen zich altijd aan de gedragsregels houden en hun smartphone netjes uitzetten. Een iPad daarentegen mag vaak wel mee om aantekeningen te maken.

This entry was posted in Stelling

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>